Schoolkamp Braamt

Locatie Braamt is in handen van Markant Outdoorcentrum en kan binnen in elk budget een schoolkamp organiseren met of zonder (outdoor) activiteiten op en rond het terrein. Het outdoorcentrum is maar liefst 12 hectare groot en is ingericht met diverse overnachtingsmogelijkheden, outdooractiviteiten zoals klimmen, survival en een heuse kanorivier als parcours.

Markant Outdoorcentrum ligt in het Achterhoekse landschap tussen Doetinchem en ‘s Heerenberg (Gelderland). Mooi en landelijk gelegen bij het Recreatiegebied Stroombroek en het bos- en natuurgebied Montferland.

Groepskampeerterrein vanaf 20 tot 1000 personen:
Locatie Braamt beschikt over een groot groepskampeerterrein met diverse faciliteiten zoals slaaptenten, een uitstekende toiletvoorziening met douches, toiletten, overdekte afwasplaatsen en een kook- en recreatietent. Groepen kunnen in deze ruime tenten de maaltijden bereiden en nuttigen en ‘s avonds kunnen er activiteiten worden georganiseerd, zoals bijvoorbeeld een bonte avond! Op een kampeerterrein mag een kampvuurplek natuurlijk niet ontbreken.

Groepsaccommodatie tot 36 personen:
Het groepsgebouw biedt plaats aan 36 personen. De accommodatie heeft vloer- en wandverwarming, een bijzondere lichtinval en uit hout opgetrokken slaapkamers. Hierdoor is het gebouw een aangename plek om te verblijven. In het midden van de centrale ruimte staat een open haard. Er is de mogelijkheid om volledig en verzorgd ontbijt, lunch en avondeten te bestellen. Ook kan er ‘s avonds buiten een kampvuur worden aangestoken.

Evenemententerrein voor sport en spelactiviteiten:
Op het evenemententerrein vinden grotendeels de sport en spel activiteiten plaats. Omgeven door een kanorivier biedt het terrein ruime mogelijkheden. Het evenemententerrein heeft een natuurlijke en waterrijke uitstraling die aansluit bij het activiteitenaanbod.

Restaurant
Het unieke outdoorrestaurant inclusief vergaderlocatie is prachtig gelegen aan de voet van de heuvels van natuurgebied ‘Het Montferland’, op het Outdoorcentrum in Braamt. Het restaurant kan gebruikt als feestlocatie maar niet op basis van zelfverzorging. Het is niet toegestaan om een externe cateraar eten te laten bezorgen op één van de overnachtingslocaties.

Onderwijsinstellingen:
Een beetje de roots van Markant want al vanaf het begin bieden zij vele programma’s voor scholen, schoolkampen, school ‘survivalsportdagen’, outdoormodules en buitensportonderwijs aan. Met name de outdoormodules voor het beroepsonderwijs (ROC’s sport en bewegen/ MTRO’s / recreatie en hospitalty etc.) zijn de laatste jaren erbij gekomen.

Markant Outdoorcentrum verzorgt complete schoolkampen voor zowel basisscholen, voortgezet onderwijs als beroepsonderwijs. Voor een actief schoolkamp of een schoolreis heeft deze locatie verschillende opties, zoals een complete werkweek, kanovaren, survival en nog veel meer. Tijdens het schoolkamp is het mogelijk om gebruik te maken van mountainbike verhuur en er met de hele klas op uit te trekken en de omgeving te verkennen.

Wens je eerst graag een rondleiding?